تک کنترل– آخرین اخبار تکنولوژی

کشف چندین حفره‌ای اسرارآمیز در سیبری

کشف چندین حفره‌ای اسرارآمیز در سیبری

کشف چندین حفره‌ای اسرارآمیز در سیبری


کشف چندین حفره مرموز و بزرگ در سیبری در اوایل سال جاری میلادی موج شدیدی از گمانه زنی‌ها را نسبت به منشا این حفره‌ها به راه انداخت. اما حالا گزارشی جدید ادعا می‌کند که منشا این حفره‌ها احتمالا با مثلث برمودا در ارتباط است.
از سوی دیگر آن دسته از دانشمندانی که در این گزارش دخیل نبوده‌اند بر این باورند که مکانیسم حفره‌های سیبری به احتمال فراوان هیچ ارتباطی با ناپدید شدن چندی هواپیما و کشتی در مثلث برمودا نداشته باشد؛ مثلث برمودا از نگاه این افراد جایی است که وجود آن هیچگاه اثبات نشده است.
گله‌داران گوزن شمالی سیبری در ماه ژوئیه حفره‌ای عظیم را در شبه جزیره یامال (به معنای پایان دنیا) پیدا کردند. پس از آن نیز دو حفره دیگر یافت شد که یکی از آن‌ها در منطقه تاز و دیگری در شبه جزیره تایمیر بود. اما حتی وقتی دانشمندان در مورد دلایل پدید آمدن این حفره‌ها گمانه زنی می‌کردند، باز هم منشا آن‌ها به شکل علامت سوالی بزرگ باقی ماند.
گروهی از دانشمندان روس در ماه ژوئیه در ژورنال نیچر مقاله‌ای را منتشر کردند که بر اساس آن خروج انفجاری گازهای به دام افتاده در پرمافروست* – که به آن هیدرات متان** نیز گفته می‌شود – به احتمال فراوان موجب پدید آمدن آن حفره‌های غول‌پیکر شده باشند. آن‌ها می‌گویند که هوای نزدیک به قسمت تحتانی حفره‌ها حاوی مقادیر فراوان متان بوده است.
اما حالا محققان پا را یک پله فراتر گذاشته و می‌گویند که عامل ناپدید شدن چندین کشتی و هواپیما در مثلث برمودا نیز همین متان هیدرات بوده است. برخی بر این باورند که مثلث برمودا ناحیه‌ای در اقیانوس آتلانتیک شمالی بین برمودا، فلوریدا و پورتوریکو است. این در حالی است که عده‌ای دیگر وجود آن را انکار می کنند.

اما برخی از دانشمندان فارغ از وجود یا عدم وجود مثلث برمودا، بر این باورند که خروج گاز متان می‌تواند باعث غرق شدن کشتی‌ها در برخی نقاط شود.

خروج انفجاری گازهای به دام افتاده در پرمافروست به احتمال فراوان موجب پدید آمدن چنین حفره‌های غول‌پیکری است

ولادیمیر رومانوسکی کارشناس ژئوفیزیک دانشگاه آلاسکا فیربنکس است که بر روی پرمافروست تحقیق می‌کند و در مطالعه فوق نقشی نداشته است. وی می‌گوید: «احتمال ظاهر شدن چنین حفره‌هایی به دلیل تجزیه گاز هیدرات در بستر اقیانوس وجود دارد.»

 

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *