تک کنترل– آخرین اخبار تکنولوژی

چگونه وارد بایوس مادربرد ایسوس شویم؟

چگونه وارد بایوس مادربرد ایسوس شویم

قبل از تنظیم پارامترهای مختلف سخت‌افزار، مهم است که ابتدا روش صحیح ورود به ابزار BIOS ایسوس را یاد بگیرید. فرقی نمی‌کند که مدل مادربرد شما PRIME، ROG، TUF GAMING یا هر مدل دیگری باشد، مراحل کار یکسان است.

کلید دسترسی به بایوس در مادربردهای ایسوس معمولاً “F2” یا “Del” است. به محض ظاهر شدن لوگوی ایسوس در هنگام راه‌اندازی یا صفحه اسپلش، این کلید را به طور مکرر فشار دهید تا وارد منوی بایوس شوید.

اگر ویندوز در حال اجرا است و نمی‌خواهید سیستم را ریستارت کنید، می‌توانید به محیط بازیابی پیشرفته رفته و تنظیمات فیرمور UEFI را انتخاب کنید. همچنین، امکان پرش مستقیم به صفحه تنظیمات بایوس با اجرای دستورات خاص سیستم عامل یا ایجاد یک میانبر روی دسکتاپ وجود دارد.

من همیشه ترجیح می‌دهم کامپیوتر را ریستارت کرده و برای دسترسی به داشبورد بایوس ایسوس، کلید مربوطه را فشار دهم. از آنجایی که این روش نیز استاندارد محسوب می‌شود، این راهنما را با همین روش آغاز می‌کنیم.

چگونه وارد بایوس مادربرد ایسوس شویم؟

ورود به بایوس از صفحه اسپلش

هر دو کلید Del و F2 روی مدل‌های PRIME B450-PLUS و B660M-K D4 من کار می‌کنند و باید در مورد شما نیز همینطور باشد. در لپ‌تاپ‌ها، باید F2 باشد. این همان چیزی است که من روی Vivobook Pro 15 خود استفاده می‌کنم.

در حالی که شخصاً سیستم ایسوس دیگری با کلید بایوس متفاوت پیدا نکرده‌ام، اما ممکن است استثناهایی وجود داشته باشد. گفته می‌شود که برخی از مدل‌های قدیمی‌تر ممکن است از F9 استفاده کنند.

همانطور که می‌بینید، این فرآیند بسیار ساده و مشابه سایر سیستم‌ها است. اما بله، زمان‌بندی در اینجا مهم است! اگر حتی یک ثانیه دیرتر کلید را فشار دهید، به صفحه ورود به ویندوز هدایت خواهید شد.

در اکثر موارد، شما در عرض چند ثانیه با دو لوگوی ایسوس مختلف مواجه خواهید شد. لوگوی دوم پیام اختصاصی در مورد کلیدی که باید فشار دهید را نشان می‌دهد. برای مرجع روی ASUS PRIME به تصویر بالا نگاه کنید.

حتی نگه داشتن کلید بایوس نیز باید کار کند. اما به خاطر داشته باشید که باید این کار را به محض روشن کردن کامپیوتر انجام دهید.

مراحل کلیدی:

کامپیوتر ایسوس خود را روشن یا ریستارت کنید. روی صفحه اسپلش ایسوس (پنجره دوم) کلید F2 یا Del را فشار دهید. منتظر بمانید تا رابط UEFI/Legacy BIOS ظاهر شود.

از محیط بازیابی ویندوز

راه محبوب دیگر برای ورود به بایوس از صفحه گزینه‌های پیشرفته در محیط بازیابی ویندوز است. این کنسول عمدتا برای اهداف عیب‌یابی زمانی استفاده می‌شود که سیستم عامل شما قادر به بوت شدن نباشد.

گاهی اوقات، چنین مشکلاتی ممکن است به دلیل تنظیمات نادرست یا خراب بایوس رخ دهد. اگر قبلاً در صفحه Windows RE هستید، می‌توانید مستقیماً به مراحل زیر بروید.

برای مبتدیان، می‌توانید راهنمای دقیق ما در مورد دسترسی به صفحه راه‌اندازی پیشرفته را دنبال کنید. ساده‌ترین گزینه نگه داشتن Shift هنگام انتخاب گزینه Restart در منوی Start است.

توجه: این روش فقط روی سیستم‌های ایسوس با پشتیبانی از UEFI BIOS کار می‌کند.

هنگامی که در صفحه Choose an option هستید، با انتخاب گزینه آخر – Troubleshoot شروع کنید. سپس، Advanced options را انتخاب کنید. حالا، باید UEFI Firmware Settings را پیدا کنید. پس از انتخاب گزینه مربوطه، Restart را فشار دهید. چند ثانیه صبر کنید و باید به ابزار UEFI برسید.

چگونه وارد بایوس مادربرد ایسوس شویم؟

استفاده از ابزارهای دیگر

روش‌های ذکر شده در بالا تنها گزینه‌ها برای ورود به بایوس ایسوس نیستند. برخی از ابزارهای مبتنی بر سیستم عامل گزینه‌های بسیار سریع‌تری را ارائه می‌دهند.

مورد علاقه شخصی من ایجاد یک میانبر روی دسکتاپ است. به این ترتیب، نیازی به پیدا کردن کلید صحیح یا وارد شدن به کنسول بازیابی ویندوز در هر بار ندارم.

پس از ارائه امتیاز مدیریت، می‌توانم به سادگی روی فایل میانبر دوبار کلیک کنم و مستقیماً به صفحه بایوس ایسوس بروم.

در کنار آن، در اینجا یک مرور کلی سریع از همه روش‌های دیگر برای ورود به رابط فیرمور مادربرد شما وجود دارد. این روش‌ها روی هر سیستمی صرف نظر از سازنده کار می‌کنند – حتی روی ایسوس:

از این دستور ساده خط فرمان ویندوز برای انجام یک خاموش شدن کامل و وادار کردن کامپیوترتان به ورود به بایوس در بوت بعدی استفاده کنید – shutdown /r /fw. این روی Powershell و CMD کار می‌کند.

کاربران لینوکس می‌توانند از sudo systemctl reboot –firmware-setup در ترمینال توزیع خود برای دسترسی سریع به تنظیمات بایوس استفاده کنند.

اگر می‌خواهید مانند آنچه قبلاً ذکر کردم یک میانبر ایجاد کنید، می‌توانید این کار را انجام دهید:

ابتدا صفحه دسکتاپ خود را نشان دهید و در هر جایی راست کلیک کنید. New > Shortcut را انتخاب کنید. shutdown /r /fw را در کادر متن مکان تایپ کنید و Next را بزنید. سپس، نام میانبر را وارد کنید و Finish را فشار دهید. می‌توانید آن را به عنوان مدیر اجرا کنید و ظرف یک دقیقه، کامپیوتر شما باید ریبوت شود و شما را به صفحه بایوس ببرد.

برخی از ابزارهای مادربرد گزینه اختصاصی دارند که دسترسی مستقیم به بایوس را فراهم می‌کنند. به عنوان مثال، ابزار Restart to UEFI ASRock و برنامه Fast Boot گیگابایت.

متاسفانه، چنین گزینه ای روی مادربردهای ایسوس موجود نیست و روش‌های ذکر شده باید کافی باشند.

سخن پایانی

حالا که وارد رابط بایوس شدید، احتمالاً می‌خواهید تنظیمات مختلف موجود را بررسی کنید – مدیریت اولویت بوت، گزینه‌های اورکلاک، تنظیم سرعت فن و موارد دیگر.

خوب، پیدا کردن آن‌ها به تنهایی می‌تواند کمی چالش‌برانگیز باشد. همچنین، ویژگی‌های موجود به شدت به چیپست مادربرد شما بستگی دارد.

نیازی به نگرانی نیست، زیرا من قبلاً یک راهنمای جامع برای کمک به شما در پیمایش و تنظیم آسان بایوس آماده کرده‌ام.

گاهی اوقات، چندین مشکل اساسی ممکن است باعث شود بایوس نمایش داده نشود. در اینجا چند نکته عیب‌یابی اولیه وجود دارد که باید به شما در رفع آن کمک کند:

اولاً، Fast Boot می‌تواند فرآیند POST را رد کند و مستقیماً شما را به صفحه ورود ببرد. اگر اینطور است، سعی کنید از طریق Windows RE یا یک ابزار مبتنی بر سیستم عامل وارد بایوس شوید. سپس، این ویژگی را خاموش کنید تا مطمئن شوید که دوباره با مشکل مواجه نمی‌شوید. توجه داشته باشید که اکثر کیبوردهای بلوتوث تا زمانی که سیستم عامل بوت نشود کار نمی‌کنند. بنابراین، بهتر است از کیبوردی استفاده کنید که از USB یا PS/2 (در صورت موجود بودن) استفاده می‌کند. سعی کنید CMOS را پاک کنید و پیش‌فرض‌های بهینه‌سازی شده را بارگیری کنید. ریست کردن بایوس ایسوس شما گاهی اوقات می‌تواند بی‌ثباتی سیستم را برطرف کند.

آیا چراغ قرمز/نارنجی روی نشانگرهای Q-LED می‌بینید یا کدهای بوق می‌شنوید؟ اگر اینطور است، سیستم ایسوس شما احتمالاً با مشکل NO POST مواجه است. بنابراین، در اینجا یک پست اختصاصی وجود دارد که باید به شما در رفع رایانه‌ای که از بوت شدن به بایوس خودداری می‌کند کمک کند.

اشتراک‌گذاری

یک پینگ

  1. پینگ‌بک: آیا پاک کردن TPM هنگام بازگرداندن یا بازنشانی Windows 11 ایمن است؟ - تک کنترل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *