تک کنترل– آخرین اخبار تکنولوژی

راز ناپدید شدن لشکر افسانه‌ای کمبوجیه در مصر

لشکر افسانه‌ای کمبوجیه

کشف راز ناپدید شدن لشکر افسانه‌ای کمبوجیه در مصر


باستان‌شناسان ایتالیایی بقایا و استخوان‌هایی که به احتمال زیاد به لشکر کمبوجیه تعلق داشته و در حدود 2هزار و 500 سال پیش در شن‌های صحرایی در غرب مصر مدفون شده‌اند را کشف کردند.
سلاح‌های برنزی، دستبند نقره، یک گوشواره و صدها قطعه از استخوان انسان در بخشی وسیع از دشت صحرا در نهایت امیدهایی را در رابطه با کشف سپاه مفقود شده پادشاه ایرانی کمبوجیه دوم زنده کرده است.
در میان اولین شواهدی که در نزدیکی محل بقایای لشکر کمبوجیه کشف شد، می‌توان به چشمه‌های آب ساخته بشر که اکنون خشک شده‌اند و تعداد زیادی کوزه آب اشاره کرد که در شن‌ها مدفون شده‌اند.
بر اساس متون تاریخی 50 هزار جنگجوی این سپاه توسط طوفان شن وحشتناکی در 525 قبل از میلاد مدفون شده اند.

باستان‌شناسان ایتالیایی در پژوهش‌های خود در منطقه‌ای که گمان می‌رود لشکر ایران در آن ناپدید شده باشد به گوری دسته جمعی برخوردند و این سوال در ذهنشان متبادر شد که آیا این استخوان‌های بر هم انباشته شده بقایای لشکریان ایران هستند؟

این کشف در واقع اولین نشانه باستان شناسی از داستانی است که هرودت مورخ یونانی آن را به ثبت رسانده است.

بر اساس نوشته‌های هرودت، کمبوجیه پسر کورش پس از نافرمانی کاهنان معبد آمون از خواسته‌های وی 50 هزار جنگجو را از تبس برای حمله به واحه سیوه در مصر اعزام کرد که این سپاه پس از 7 روز پیاده روی در بیابان به واحه‌ای به نام El Kargha رسیدند که پس از خروج از آن دیگر هرگز دیده نشدند.

بقایای اشیایی که گمان می‌رود متعلق به لشکر کمبوجیه باشد در این محل پیدا شد از جمله خنجری که تصور می‌شود به دوران هخامنشیان تعلق دارد

هرودوت می‌نویسد: بادی قدرتمند و کشنده از جنوب برخاسته و تود‌ه‌های عظیمی از شن را به همراه آورده است و تمامی نیروهای این لشکر را در خود مدفون کرده است.

لشکر افسانه‌ای کمبوجیه

افسانه لشکر ناپدید شده کمبوجیه به تدریج در غبار تاریخ به فراموشی سپرده شده بود تا اینکه این دو دانشمند ایتالیایی اعلام کردند نشانه‌هایی را از لشگر ایرانی که توسط طوفان شن بلعیده شده بودند، کشف کرده‌اند.

طرحی از کمبوجیه به هنگام حمله به مصر

در کنار این اجساد صخره‌هایی به شکل یک پناهگاه طبیعی در ابعاد 35 متر در 1.8 متر در 3 متر کشف شده که به دلیل ابعاد بزرگ، مکانی مناسب برای پناه گرفتن از طوفان شن به شمار می‌رفته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *