تک کنترل– آخرین اخبار تکنولوژی

خوشه های کهشکانی و ماده تاریک چه ارتباطی با یکدیگر دارند؟

خوشه های کهشکانی

خوشه های کهشکانی و ماده تاریک چه ارتباطی با یکدیگر دارند؟

یک تیم بین‌المللی از محققان برای اولین بار دریافتند نه تنها جرم بلکه تاریخ شکل‌گیری نیز، عامل تعیین‌کننده ارتباط بین یک خوشه کهکشانی و ماده تاریک اطراف آن است.خوشه‌های کهکشانی بزرگترین اجرام آسمانی هستند که هرکدام هزاران کهکشان را در بردارند.
محققان با مطالعه درباره خوشه‌های کهکشانی می‌توانند اطلاعات بیشتری درباره این بزرگترین و رمزآلودترین سازه‌های جهان هستی کسب کنند.
سورهود مور و ماساهیرو تاکادا از موسسه فیزیک و ریاضیات کایلی به سرپرستی هیروانا مایاتاک از آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا این ایده معمول را به چالش کشیدند که آیا ارتباط بین خوشه‌های کهکشانی و ماده تاریک اطرافش تنها توسط جرم آن خوشه معین می‌شود یا عامل دیگری در این امر تاثیرگذار است؟
بر اساس ماهیت توزیع غیریکنواخت ایجاد شده توسط تورم کیهانی، از نظر تئوری تاثیرگذاری عوامل دیگری در این ارتباط پیش‌بینی شده بود.
این گروه تحقیقاتی تقریبا 9 هزار خوشه کهکشانی از کاتالوگ “Sloan Digital Sky Survey DR8” را بر اساس توزیع فضایی کهکشان‌ها‌ درون هر خوشه به دو نمونه تقسیم کردند.
آن‌ها با استفاده از عدسی گرانشی تایید کردند که هر دو نمونه جرم مشابهی دارند، اما توزیع این خوشه‌ها متفاوت بود؛ تفاوت در توزیع در نتیجه تفاوت در ماده تاریک اطرافشان بود.
نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد ارتباط بین یک خوشه کهکشانی و ماده تاریک اطرافش تنها توسط جرم خوشه‌ها تعیین نمی‌شود بلکه تاریخ شکل‌گیری‌شان در این امر تاثیرگذار است.
مایاتاک در مقاله‌ای که در مجله Physical Review Letters منتشر شده، اظهار کرد: بسیار شگفت‌زده شدم زیرا سرانجام شواهد روشنی از ارتباط بین ساختار درونی خوشه‌ها و ماده تاریک اطرافش به دست آوردیم.

خوشه های کهشکانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *