آیا ما در عالم تنها هستیم؟
بدون شک یکی از بحث برانگیز ترین و جذاب ترین مباحث دانش نجوم ، صحبت درباره ی احتمال وجود تمدن های هوشمند فرازمینی است. موضوعی که شاید بارها به آن فکر کردید و این سوال را از خود پرسیده اید که آیا واقعا موجودات فضایی وجود دارند؟ آیا امکان دارد آنها هم به دنبال ما باشند؟ آیا کسی از وجود ما با خبر است و یا آنها هم مثل ما فکر میکنند که برترین مخلوق خدای خود هستند؟!!قبل از هرچیز بد نیست بدانید؛ هر کهکشان مجموعه ای متشکل از ستاره ها، سیاره ها ، سیاهچاله ها ، سحابی ها و . . . است و کهکشانی مانند کهکشان راه شیری ما ، یک کهکشان کوچک به حساب می آید.
آیا ما در عالم تنها هستیم؟
تا کنون در حدود چهارصد میلیارد کهکشان شناسایی شده است . آیا ممکن است که در این میان ، کهکشان راه شیری ما تنها کهکشانی باشد که دارای حیات است؟ آیا ممکن است که سیاره ی زمین تنها سیاره ی قابل سکونت در گستره ی کیهان باشد؟! به راستی که اگر اینطور باشد تقریبا صد درصد جهان بیهوده آفریده شده است.برای اثبات فرضیه ی وجود موجودات هوشمند فرازمینی کافی است کمترین احتمال را در نظر بگیریم. با در نظر گرفتن کمترین احتمال برای هر حالت ، در کهکشان ما صد میلیارد ستاره وجود دارد که اگر از هر صد ستاره یکی از انها سیاره داشته باشند ، ما در حدود یک میلیارد ستاره ی سیاره دار داریم و اگر هر کدام از این یک میلیارد ستاره فقط یک سیاره داشته باشند ، در کهکشان ما یک میلیارد سیاره وجود دارد.
حال اگر از هر 1000 سیاره ، فقط یکی از آنها شرایط ایجاد حیات داشته باشند ، ما یک میلیون سیاره با شرایط ایجاد حیات داریم و اگر از هر 1000 سیاره با شرایط حیات ، فقط یکی از آنها دارای موجودات هوشمند باشد ، می توان گفت که تنها در کهکشان راه شیری ، که یک کهکشان کوچک محسوب می شود 1000 تمدن هوشمند وجود دارد. توجه داشته باشید که این احتمالات را تنها برای کهکشان خودمان در نظر گرفتیم و با احتساب چهارصد میلیارد کهکشانی که تا کنون شناسایی شده است ، ما میلیاردها تمدن هوشمند در عالم داریم.
دیدگاهتان را بنویسید