تک کنترل– آخرین اخبار تکنولوژی

پروفیل لنگه دری چیست و چه کاربردهایی دارد ؟

پروفیل لنگه دری چیست و چه کاربردهایی دارد ؟

پروفیل لنگه دری در دسته پروفیل ‌های بسته قرار دارد. پروفیل لنگه دری دارای دو لبه می باشد که در دو طرف پروفیل به شکل مخالف هم در پایین و بالا قرار گرفته است. اساسی ترین کاربرد پروفیل لنگه دری در تولید چهارچوب پنجره و درب می باشد ولی کاربردهای دیگری هم در صنعت های مختلف دارد. پروفیل لنگه دری با ضخامت ‌هایی میان دو الی چهار میلی‌ متر در بازار عرضه می شود و از لحاظ متریال و جنس به‌ کار گرفته ‌شده در تولید آن هم تنوع دارد.پروفیل لنگه دری از آن دسته مقاطع فولادی می باشد که به صورت مداوم مورد استفاده قرار می ‌گیرد و بهره ‌مندی از آن محدود به مکان ‌و زمان‌ های مشخصی نمی باشد. بدین جهت، این گونه پروفیل باید از مواد خیلی مقاوم تولید شود. یکی از متریال ‌های مورد استفاده برای پروفیل لنگه دری، فولاد می باشد. فولاد نوعی آلیاژ مقاوم و سبک بوده و می ‌تواند فشار و سختی خیلی زیادی را تحمل کند، از این جهت برای صنعت های گوناگونی از پروفیل لنگه دری فولادی استفاده می شود. البته امروزه پروفیل لنگه دری در انواع متفاوتی و با استفاده از مواد ‌های مختلفی ساخته می ‌شود و در صنعت ساختمان‌ سازی هم از آن استفاده می شود.

پروفیل های لنگه دری چگونه بسته بندی می شوند؟

این محصول ها را با کمک تسمه هایی بسته می کنند تا در هنگام انتقال مشکلی پیدا نکنند. و بعد از آن پلاک های فلزی بر روی محصول ها قرار می گیرند که اطلاعات محصولات بر روی آن نوشته می شود اطلاعاتی مثل:

شماره بسته بندی

شناسه محصول

نام کارخانه تولید کننده آن

نشانه کیفیت و تاییدیه آن

ابعاد محصول و وزن آن

روش ‌های تولید پروفیل لنگه دری

این محصولات توسط روش های مختلفی ساخته می شوند و روش انتخاب شده در کیفیت آخر محصولات اثرگذار می باشد از این رو لازم است در خصوص این روش ها اطلاعاتی را کسب کنید.

روش اول

در روش اول ساخت پروفیل لنگه دری اول ورق مناسب برای ساخت این پروفیل انتخاب می ‌شود. ورق انتخاب‌ شده برای ساخت این نوع پروفیل ورق سیاه (37ST) می باشد، البته در صورتی ‌که متریال مورد استفاده برای ساخت پروفیل لنگه دری آهنی باشد. ورقه‌ های سیاه اول درون غلتک ‌های نورد قرار می ‌گیرند و از مسیرهای مشخصی عبور می کند تا در نهایت به فرم مدنظر شکل بگیرند. بعد از آن، پروفیل لنگه دری که محصول آخر است در اندازه‌ های متفاوت برش می‌ خورد. لازم به ذکر است که ابعاد پروفیل لنگه دری در این نوع روش ساخت، به سفارش مشتری بستگی دارد و محدودیتی در آن وجود ندارد.

روش دوم

برخلاف روش اول که در آن از ورق با ضخامت تعیین ‌شده استفاده می‌ شود، در روش دوم ساخت پروفیل لنگه دری مواد اولیه مورد استفاده بلوک های فلزی می باشند. در این روش اول بلوک ‌ها داخل کوره قرار داده می ‌شوند و بعد از رسیدن به دمای مطلوب، داخل غلتک قرار می ‌گیرند تا ورق موردنیاز آماده شود. در این ‌جا ضخامت پروفیل با دقت به ضخامت در نظر گرفته ‌شده برای ورق فلزی تعیین می شود. بعد از اینکه ورق سرد شد، آن را بازپخت می ‌کنند و دوباره تحت نورد سرد قرار می‌ دهند. در نهایت هم ورق با عبور از غلتک ‌هایی به شکل و فرم نهایی پروفیل لنگه دری در می ‌آید.

استانداردهای تولید پروفیل لنگه دری چیست؟

ساخت این نوع پروفیل متناسب با استاندارد هندی IS4351 یا استانداردهای ملی انجام می شود.

سازندگان این پروفیل در ایران عبارت اند از:

جهان پروفیل پارس

فولاد سپاهان اصفهان

فولاد ماهان

آربان فولاد

و …

انواع پروفیل لنگه دری

پروفیل لنگه دری با دقت به موادی که برای ساخت آن به ‌کار می رود، به چند نوع متفاوت طبقه ‌بندی می ‌شود. در ادامه انواع مختلف پروفیل لنگه دری با دقت به جنس آن ها معرفی می شود.

پروفیل لنگه دری چوبی، در کنار مزایا، معایبی هم دارد. به عنوان مثال، این نوع پروفیل مقاومت خوبی به ضربه ندارد و به راحتی در شرایط آتش‌ سوزی، شعله ‌های آتش را پراکنده می‌کند‌. همچنین این پروفیل، در صورتی که درست عایق‌ کاری نشده باشد به راحتی پوسیده و دچار رطوبت خوردگی می‌شود.

پروفیل لنگه دری کامپوزیتی

کامپوزیت یکی دیگر از انواع متریالی است که از آن برای ساخت پروفیل‌ های مختلف مثل پروفیل لنگه دری استفاده می ‌شود. (PVC) و (UPVC) دو نوع ماده شیمیایی هستند که از ترکیب مواد نفتی و کلرید سدیم تولید می ‌شوند و از آن ها برای تولید قطعات مختلف نظیر پروفیل لنگه دری بهره می ‌گیرند. لازم به ذکر است که پروفیل یو پی ‌وی ‌سی نوع اصلاح شده پروفیل پی ‌وی ‌سی می ‌باشد.

پروفیل لنگه دری آهنی

یکی از انواع پروفیل لنگه دری نوع آهنی و فولادی آن معرفی می ‌شود. متریال مورداستفاده برای تولید این نوع پروفیل، همان ‌طور که پیدا است، ورق آهنی و یا بلوک آهنی می ‌باشد. پروفیل آهنی یا فولادی، مقاومت به ضربه و قابلیت رنگ ‌پذیری بسیار بالایی دارد، اما در عوض وزن پروفیل لنگه دری آهنی بالا و دارای مقاومت نه چندان بالا به خوردگی است. ضمن اینکه این نوع پروفیل، عایق خوبی برای صوت و حرارت به ‌شمار نمی ‌رود و بنابراین دامنه کاربردهای آن محدود است

پروفیل چوبی

یکی دیگر از انواع پروفیل لنگه دری پروفیل‌ های ساخته شده از جنس چوب هستند. پروفیل لنگه دری چوبی، عایق ‌های خوبی برای صوت و حرارت به ‌شمار می‌روند و علاوه بر این، جذابیت و جلوه خاصی نیز به محیط اضافه می‌کنند. این نوع پروفیل قابلیت رنگ‌پذیری نیز دارد و می‌توان آن را در رنگ ‌های مختلف تهیه کرد.

این پروفیل مقاومت بالاتری به نور خورشید دارد و رنگ آن در برابر اشعه‌ های آفتاب تغییر نمی‌ کند. پروفیل لنگه دری کامپوزیتی تنوع بیشتری نسبت به دیگر انواع فلزی و چوبی دارد و به روش اکستروژن تولید می ‌شود. ضخامت این پروفیل ‌ها می ‌تواند بین دو تا هشت میلی ‌متر باشد.

پروفیل لنگه دری آلومینیومی

ارزان‌ ترین و پرطرفدارترین نوع پروفیل لنگه دری مدلی است که برای تولید آن از آلیاژ آلومینیوم استفاده شده ‌باشد. از این نوع پروفیل برای ساخت انواع درب و پنجره دوجداره که امروزه کاربرد بسیار زیادی در ساختمان‌ سازی دارد، استفاده می‌ کنند. پروفیل آلومینیوم ، علاوه ‌بر استحکام بالا از ظرافت و زیبایی قابل توجهی نیز برخوردار است و می ‌توانند باریک ‌تر و انعطاف ‌پذیرتر تولید شوند. این نوع پروفیل نیز مانند پروفیل یو پی ‌وی ‌سی، قابل بازیافت بوده و دوست ‌دار محیط زیست است.

کاربردهای پروفیل لنگه دری

این پروفیل کاربردهای فراوانی دارد و تقریباً در صنعت های مختلفی استفاده می شود. اساسی ترین کاربرد این پروفیل در تولید انواع مختلف قاب و پنجره پروفیل است.

این پروفیل همچنین در تولید سوله و نرده های فولادی، گوشه پله ها، گوشه دیواره های کارخانه و موارد مشابه کاربرد زیادی دارد.

البته از این پروفیل برای تولید چهارچوب فرانسوی هم استفاده می شود که از نوع پروفیل در و پنجره هم می باشد. این نوع پروفیل برای تولید و ساخت درب و پنجره های تولید شده از آلومینیوم و فولاد، چوب، مواد کامپوزیت استفاده می شود.

منبع : سایت https://ahanlands.com

عوامل موثر بر قیمت پروفیل لنگه دری

قیمت پروفیل تحت اثر عامل های خیلی زیاد تغییر می کند. از جمله این موردها می‌توان به نوع آلیاژ و متریال اولیه به کار رفته در ساخت، نوسانات ارز، میزان عرضه و تقاضا و ضخامت ورق، هزینه‌های حمل و نقل و غیره بر قیمت این پروفیل اثرگذار خواهند بود.

یک نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *